HomeClientiOferteSuport
Excursie de neuitat in Egipt
Tara: Egipt
Localitate: Cairo
Durata excursie: 12 zile
Numar locuri: 20 zile
Transport: Avion; Autocar
Plecare de la: Bucuresti, aeroportul Otopeni, ora 22.00
Detalii excursie: Ziua 1: Bucuresti
Intalnire cu insotitorul de grup roman la aeroportul Otopeni, ora 20:00. Plecare spre Cairo; sosire si transfer la hotel 3*.

Ziua 2: Cairo
Dupa micul dejun se viziteaza cele mai importante repere turistice ale metropolei egiptene: Sfinxul, cele trei piramide de pe platoul Giza (vizita exterioara), Muzeul de Egiptologie, Muzeul de Parfumuri Orientale, Institutul Papirusului, bazarul Khan el Khalili. Seara, cina si cazare la hotel.

Ziua 3: Cairo
Mic dejun. Optional, excursie de o zi la Alexandria – port la Marea Mediterana, orasul Cleopatrei si al lui Marc Antoniu, fosta capitala a tarii in perioada lui Alexandru Macedon (pot fi vizitate: teatrul Greco-roman, Gradinile Montazah, catacombele romane, biblioteca din Alexandria – vizita exterioara). Seara cina si cazare la hotel.

Ziua 4: Cairo
Mic dejun. Timp liber. Optional se poate vizita Citadela cu Moscheea de alabastru a lui Mohammed Ali si cartierul Coptic, unde se afla biserica suspendata si cripta in care a locuit Fecioara Maria. Eliberarea camerelor la ora 12:00. Seara cina si transfer la gara din Cairo (aprox. ora 21:00) pentru deplasare la Aswan, in sudul Egiptului.

Ziua 5: Aswan
Sosire la Aswan (aprox. ora 11:00) si imbarcare pe vasul de croaziera 4*. Pranz pe vas. Dupa amiaza se viziteaza gradina botanica din Aswan; plimbare cu feluca in apropierea stancilor Insulei Elephantine. Seara cina si cazare pe vas.

Ziua 6: Kom Ombo Edfu
Mic dejun. Optional se poate vizita Marele baraj de la Aswan si Templul Philae, aflat pe o insula. Navigare spre Kom Ombo, pranz pe vasul de croaziera. Sosire si vizita a templului Kom Ombo, dedicat celor doi zei: Sobek si Horus. Seara petrecere galabia, cina si cazare pe vasul de croaziera.

Ziua 7: Esna Luxor
Trezirea dimineata devreme. Mic dejun. Se viziteaza templul Edfu, dedicat zeului Horus, unul dintre cele mai bine pastrate temple din Egipt. Pranzul pe vas. Se continua navigarea catre Luxor. Seara sosire si vizita templului Luxor. Seara cina si cazare pe vasul de croaziera.

Ziua 8: Luxor Hurghada
Trezirea dimineata devreme. Dupa micul dejun se viziteaza vestigiile istorice cele mai importante ale vechii capitale Theba: malul vestic al Nilului cu Colosii lui Memnon, Valea Regilor si templul Reginei Hatchepsut de la Deir el Bahari si malul estic cu templul Karnak. Dupa amiaza plecare in convoi spre Hurghada. Sosire la Hurghada (aprox. Ora 18:00) si cazare la hotel 4*. Cina si cazare la hotel.

Ziua 9: Hurghada
Mic dejun. Timp liber pentru plaja. Optional, croaziera pe Marea Rosie; cei care doresc pot face snorkeling pentru a vedea renumitele recife de corali. Seara cina si cazare.
Ziua10: Hurghada
Mic dejun. Timp liber. Optional jeep safari in desert pentru a vedea un sat de beduini si apusul de soare printre dunele de nisip sau scufundare cu submarinul in Marea Rosie. Seara cina si cazare.

Ziua11: Hurghada
Mic dejun. Timp liber. Predarea camerelor la ora 12:00. Dupa amiaza, oar 16:00 transfer cu autocarul la aeroportul din Cairo (aprox. 500 km, in convoi).

Ziua12: Bucuresti
Imbarcare pe cursa Cairo – Bucuresti; sosire in Bucuresti la ora 06:05 dimineata.
Servicii incluse: transport cu avionul Bucuresti – Cairo si retur – compania Tarom;
9 nopti cazare din care: 3 nopti cu demipensiune in Cairo, hotel 3 stele, 3 nopti cu pensiune completa pe vas de croaziera 4 stele, 3 nopti cu demipensiune in Hurghada, hotel 4 stele
transport cu trenul (fotolii rabatabile) intre Cairo si Aswan in timpul noptii// transport local cu autocar cu aer conditionat;
transferuri aeroport – hotel – aeroport; intrarile la obiectivele turistice mentionate in program;
ghid local;
insotitor de grup roman;
asigurare de insolvabilitate;
Servicii optionale:
Servicii neincluse in pret: • asigurarea medicala,
• taxa de viza (20 USD),
• bauturile alcoolice sau racoritoare
Acte necesare: • pasaport valabil
• 1 fotografie tip pasaport, formular de viza completat
Tarife - perioade :
Termen de rezervare minim: 25 zile inainte de perioada solicitata

Pentru a subscrie la aceasta oferta trebuie sa fiti membru inregistrat al acestui site si sa fiti logat !